Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoofde patrijs met zuurkool

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 panklare patrijzen
6 gr zout
2 dunne lapjes rookspek
100 gr boter
750 gr zuurkool
1 dl water
1/2 dl witte wijn
aardappelpuree van 1250 gr aardappelen

Bereiden

Was en zout de patrijzen en bind bij iedere patrijs een lapje spek over de
borst.
Laat de boter bruin worden, schroei de patrijzen hierin dicht en bak ze
bruin.
Breng de zuurkool met het kokende water en de wijn vlug aan de kook en leg
de patrijzen erop.
Schenk zoveel water bij de jus dat bijna al het bezinksel oplost en laat
het al roerend aan de kook komen.
Schenk een gedeelte van de jus over de zuurkool en laat de patrijzen met
de zuurkool stoven tot ze gaar zijn (1/2-3/4 uur; de patrijzen zijn gaar
als het vlees bij de poten gemakkelijk van het bot loslaat).
Leg de zuurkool midden op een warme schaal.
Halveer de patrijzen in de lengte en rangschik ze op de zuurkool.
Spuit om de zuurkool een rand van aardappelpuree.
Warm de overgebleven jus op en geef die er afzonderlijk bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hertenrugfilet met een korstje van jeverbessen
Eend met sinaasappelsaus (Canard a l‘orange)
Provençaalse stoofpot van parelhoen en basilicum
Wild zwijnstournedos met peperkorrels
Konijn-haasrollade met Madeiragelei

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes