Gestoofde patrijs met zuurkool

Gestoofde patrijs met zuurkool

Gestoofde patrijs met zuurkool

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 panklare patrijzen
6 gr zout
2 dunne lapjes rookspek
100 gr boter
750 gr zuurkool
1 dl water
1/2 dl witte wijn
aardappelpuree van 1250 gr aardappelen

Bereiden

Was en zout de patrijzen en bind bij iedere patrijs een lapje spek over de
borst.
Laat de boter bruin worden, schroei de patrijzen hierin dicht en bak ze
bruin.
Breng de zuurkool met het kokende water en de wijn vlug aan de kook en leg
de patrijzen erop.
Schenk zoveel water bij de jus dat bijna al het bezinksel oplost en laat
het al roerend aan de kook komen.
Schenk een gedeelte van de jus over de zuurkool en laat de patrijzen met
de zuurkool stoven tot ze gaar zijn (1/2-3/4 uur; de patrijzen zijn gaar
als het vlees bij de poten gemakkelijk van het bot loslaat).
Leg de zuurkool midden op een warme schaal.
Halveer de patrijzen in de lengte en rangschik ze op de zuurkool.
Spuit om de zuurkool een rand van aardappelpuree.
Warm de overgebleven jus op en geef die er afzonderlijk bij.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus